Go to ...

Propaganda Blog

„Citește și dă mai departe!”

Propaganda Blog on YouTubeRSS Feed

Samurai nu plange niciodata


Mă tot gândeam, cocoțat pe blog, ce motivațional poți să dai Stejarilor să facă o partidă mare cu Franța. După ce am văzut Japonia a fost simplu, Fii Samurai! ce o fi însemnând și aia, pentru 80 de minute. Se știe deja că Japonia a învins Africa de Sud la Cupa Mondială de Rugby. Eu de la victoria lui David cu Goliat n-am văzut o surpriza mai mare. Ba e chiar mai mare. Că David o dat cu piatra în Filistean. Japonezii le-au dat cu genetica în cap uriașilor Afrikaners, că ieri mai Springboks mi s-au părut a fi inventatorii de Sushi.
Să vă zic despre ostilități. Cu 3 puncte în urma burilor, în prelungirile partidei, japonezii primesc meritat o lovitură de pedeapsa la 5 metri de linia de eseu a adversarilor. Toată lumea ar fi înțeles, chiar și Împăratu’. Transformi. Locație buna, micuțul Goromaru, 1,65, în picioruș, n-a ratat nimic în acest “match”, și ieși cu capul sus. Un egal pentru istoria rugby-ului. Da’ Samurai nu știe de egal. Se uita la enormul blond din Africa și ii zice “te bat, sau mor”. Cere japonezu grămadă. Deși era cu 1000 de kile mai mic. Ce a urmat a fost poate destin, poate șansă, dar nu mai conta, victoria era deja lor. Kurosawa san, tată.
Însă mi-am adus aminte de un alt film. Ultimul Samurai. În secvența finală o rămășiță armată de samurai stă față în față pe câmpul de luptă cu o armată de soldați cu pușcoace. Ceva război civil între tradiție japoneză și modernitate europeana. Și trag băieții în uniforme. Samurai înghite glonțul. Se mai trage o rafală. Gloanțe în piept. Cade Samurai, da se și ridică. Deja vu. Însă cam atât. Se moare. Toți. În stil hollywoodian-excepție. Mititelul actor pe nume Tom Cruise trăiește, să spună povestea. Na imaginați-vă că într-un Univers paralel ăștia cu săbiile se tot ridică și până la urma, fiecare cu Katana lui, ii împart în bucățele pe aia cu puștile. Cam așa s-a terminat aseară partida Japonia vs Africa de Sud. Din alte studiouri.
S-a uitat în ochii lui și i-a zis, te bat sau mor. A pus Samurai onoarea la mezat, balonu’ jos și l-a bătut. Apoi a plâns.

Share

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published.

More Stories From RugbyPropaganda