Go to ...

Propaganda Blog

„Citește și dă mai departe!”

Propaganda Blog on YouTubeRSS Feed

robu și marea


robu e primarele unui oraș de câmpie numit Timișoara. Dar lui robu ii place marea. El singur, cu mânuța lui, a cântat un cântec despre mare, pe care la postat și pe Facebook, să îi dea lumea like. „Ca la mare” se numește, sau așa ceva. Robu a vrut ca cântecul lui să fie un șlagăr internațional, dar oamenii nu i-au înțeles opera (cred ca robu a vrut să se facă cântăreț când era mic dar probabil că profesorul de muzică s-a împotrivit și atunci robu a decis să se facă profesor). Neînțeles robu a decis să aducă marea la el și a cumpărat cu 100.000 de euro niște palmieri în ghivece. I-a îngropat prin oraș și a pus poliția să-i păzească.  Apoi robu, ca să se simtă ca la mare, a cumpărat cu mulți bani niște vaporașe, pe care le-a numit vaporetto. Dar nu erau banii lui ci ai oamenilor. Legenda spune că deja două vaporașe s-au stricat, dar hei, așa-i la mare! Poate robu a vrut să se facă și pirat dar i s-a stricat vaporașul și atunci s-a făcut primar.

Robu iubește și fotbalul. El joacă fotbal pe terenuri mici și dă goluri mari pe care le pune decât pe Facebook. Robu și-a luat și echipă de fotbal, de la Recaș, însă unii oameni ii zic acum F.C. Robu. E a luat-o din divizia B, că era săracă, și a cheltuit 10 milioane de euro cu ea, tot din banii bieților oamenii, nu dintr-ai lui, că el n-are, că e cinstit. Robu a făcut multe lucruri cu ea, dar aveau probleme la finalizare și nu mai înscria goluri. Până la urmă a adus-o tot de unde a luat-o, în B.

Robu apreciază și mașinile scumpe. El acum are o mașină străină de 80.000 de euro, că doar e tot din banii cetățenilor.

Robu e înnebunit după Facebook. El postează pe pagina lui în fiecare zi. Ba despre una, ba despre alta. Odată a fost in Dubai în concediu și a cheltuit, tot din banii timișorenilor, 3000 de euro în două săptămâni, că se uita la poze și la filme pe net. El face și sondaje pe Facebook, despre cât de bun primar este el. Unii oameni îl mai critică pe robu, dar robu nu se supără pentru că el știe să-i blocheze pe cei ce votează împotrivă. Dar robu devine uneori agresiv cu cei ce nu îi dau dreptate din orice poziție și le spune că sunt imbecili și proști. El nu realizează că totuși trăiește în Timișoara și aici dacă vrei să superi pe cineva îi spui că e oltean.

Robu ii urăște cel mai mult pe bicicliști. El crede despre ei că sunt bicicliști răi. Probabil robu nu știe să meargă pe bicicletă și e invidios.

Robu ii urăște pe ultraşii din peluză. Pentru că și ei și-au făcut echipă de fotbal, doar că ei au cheltuit de 10 ori mai puțin ca el să facă cam același lucru, să ducă o echipă în B. Cu detaliul că au pornit de jos, din divizia D, nu s-au împerecheat cu ACS Recaș, care n-are oricum nici o vină, are în schimb vin . Robu nu-i iubește nici pe muzicieni, probabil pentru că ei nu vor să-i recunoască valoarea de muzicant. Și atunci robu a amendat niște coriști din olanda pentru că cântau partituri din opere celebre în fața Operei. Acum eu ce să le fac dacă n-au cântat ceva cu marea.

Robu are planuri cincinale cu Timișoara. El vrea ca Timișoara să fie Mica Craiovă. El susține marii investitorii împotriva oamenilor. El vrea să se construiască blocuri mari între case, acolo unde limita de înălțime este mică. Dar oamenii s-au supărat și l-au dat în judecată. Iar robu, tot pe banii noștri, a pierdut procesul.

robu uneori se crede la Vaslui. El, deși a fost avertizat că în Timișoara crește criminalitatea, nu face nimic să combată fenomenul.

Lui robu îi place să se laude cu proiectele începute de alții, pentru că lui robu îi place foarte mult inaugureze câte ceva, ca lui Ceaușescu El vrea să intre în istorie cu o idee proprie, să facă metrou în Timișoara. Eu îl înțeleg, dacă nu te pricepi la fotbal, de ce să nu încerci la metrou?! Dar m-am supărat pe robu pentru că se cam grăbește cu marile proiecte, vrea să le facă pe toate odată. I-am spus să înceapă, din timp, unul câte unul să nu blocheze orașul, că vrem și noi să mai trăim în el. Dar robu este marcat de importanța lui istorică.

Robu știe că primar ca el nu a fost și nu va mai fi nimenea în veci vecilor, și are dreptate, dar într-un sens pervertit. Acum se crede de neînlocuit, cum că fără el Timișoara va dispărea de pe hartă. Robu este paradoxal, el ne este superior dar alege să se sacrifice pentru noi. Acum e momentul să-i returnăm serviciul și să-l ajutăm, prin vot, să se ducă acasă, să nu se mai sacrifice.

 

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More Stories From CynicPropaganda