Go to ...

Propaganda Blog

„Citește și dă mai departe!”

Propaganda Blog on YouTubeRSS Feed

Dumnezeu – Ultima preferință


Am aflat de pe net, dintr-un cântec, că cică Dumnezeu în smerenia Lui ar prefera spațiile mici și lemnul!?!?

Din câte îmi aduc aminte, ultima dată când Dumnezeu a preferat ceva pe Pământ a fost o tânără evreică, logodită cu un bărbat foarte foarte în vârstă, deci virgină, și pe care a „umbrit-o cu Puterea Lui”, printr-un fel de tele-portare divină, ca să nu-i strice fecioria, pe care Femeia și-a și păstrat-o de-a pururea în vecii vecilor (hou, hou, nu săriți la ars de cărți, că așa scrie în Noul Testament, vezi Luca 1:26-38).

Așadar, dacă oarecum despre spații înguste mai putem discuta, despre lemn sigur nu e cazul, pentru că altfel pe Messia l-ar fi chemat Pinocchio și nu Isus.

Totuși nu am înțeles ce au muzicanții de pe net cu Mântuirea Neamului? Parcă asta era monopolul BOR. Nu?! Ce îi tot fierbe grija de oala altuia? Ce?! Pe Patriarhul îl doare undeva de cântăreți?! Eu nu l-am auzit de exemplu să-i trimită să se smerească în spații înghesuite și placate cu lemn pe tavan. 🙁 Noroc că, Har Domnului, sunt destui alții, pătrunși de flacăra credinței, care să rostească asta în locul lui.

Ne minunăm zilele astea în fața unui concert canonic în contrapunct babilonian 🙂 pe teme de smerenie, metri pătrați, și presupuse preferințe ale lui Dumnezeu în „materie” de materiale de construcție.

Evident doar Biblia mai lipsea din peisaj. Care uitați ce scrie la Matei 18:20: „Căci unde sunt doi sau trei adunați în numele Meu, acolo sunt și Eu, în mijlocul lor.” Deci Dumnezeu, băiat deștept și trecut prin viață, s-a referit doar la suma minimă de indivizi, nu la cea maximă, și în nici un caz la modelul de termopan, numărul de pereți sau acoperișuri sub care te poți aduna, la o poveste sau la o țigară, dacă e în numele a Ceva, a Orice adaug eu.

Observ pe unii ignorând învățături pe care le cunosc foarte bine, doar pentru a-și clădi catedrale de argumente pentru ceea ce le dorește suflețelul lor de muritori, dar nu muritori de rând, ci din ăia cu putere, cu iluzia că adunând cărămizi una peste alta le va dăinui spiritul peste timp și pot muri satisfăcuți că n-au trăit degeaba, iar ceilalți, urechiști cu tradiție, au intuit ei ceva despre ce ar prefera Dumnezeu, dar au avut un lapsus.

Închei și eu perfect paralel și în afara subiectului, ca să nu fac disonanță cu scandalul smereniei, și vă mai dau un citat, scos din context bineînțeles, din cea mai publicată, dar necitită Carte din istoria omenirii, din Iacov 1:27 „Religia curată și neîntinată, înaintea lui Dumnezeu, Tatăl nostru, este să cercetăm pe orfani și pe văduve în necazurile lor și să ne păstrăm nepătați de lume.”

În sfârșit, iată, parese că avem aici, pe lângă o idee ceva mai sănătoasă despre religie și ce ar trebui să ne preocupe în acest sens, și un răspuns la problema refugiaților din țările arabe. Așadar, adevăr adevărat vă zic, lăsați fraților femeile și copii lipsiți de apărare să ajungă în Europa, dar mai puneți stop turiștilor sexuali de gen masculin care vin aici convinși că în Europa virginele cresc pe străzi și îi așteaptă fix pe ei să le bombardeze. Asta ca să închei în nota cu care am început. 🙂

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More Stories From CynicPropaganda