Go to ...

Propaganda Blog

„Citește și dă mai departe!”

Propaganda Blog on YouTubeRSS Feed

Codruța, arde-i în colectiv!


Poetul ne-a învățat că singura soluție pentru corupție și impostură politică ar fi să vină Țepeș și să-i ardă pe politicieni (pe unii, cel puțin) în colectivele numite pușcărie și casă de nebuni. Până una alta, indirect, au făcut-o ei, corupții și impostorii, cu noi, resemnații.

Deși un numar rezonabil de oameni cred în reîncarnare, până să-l reînviem pe Țepeș ne mulțumim că o avem pe Codruța, Codruța Kovesi. Și a ei armada de procurori. Unii mai buni, alții mai puțin buni, toți aceștia împreună cu judecătorii reprezintă pe termen scurt speranța noastră de a curăța clasa politică de lichelele corupte și sfidătoare. Până acum am stat și ne-am uitat pasivi la războiul dintre DNA și Parlament, așteptând mai degrabă să dea Vulturul de peste ocean câte un telefon ca să îi apere pe procurori de mafioți.

Acum știm că coruția ucide! Era evident! Acum un an ne călcau în picioare dreptul la vot, ce credeați că le păsa atunci de dreptul nostru la viață? Nici vorbă. Doar că a fost nevoie să vedem cu ochii noștri cum mor oameni ca să facem această asociație logică, de mult clarificată.

Deja văd că se subțiază intensitatea protestelor cu fiecare zi, cu fiecare grad ce scade la prognoza meteo, cu fiecare revendicare, rezonabilă sau nu, care crește lista neterminatelor probleme ale societății în care trăim. Se pare că ei vor câștiga din nou. Doar că ei nu știu un lucru, anume că în stradă schimbarea e cea care dictează. Aș zice că e timpul să schimbăm ceva, și singura soluție pe care o văd acum este să revenim de unde am început, la problema corupției. Exclusiv, deocamdată.

Există două personaje cheie în această luptă a binelui cu răul, Iohannis și Kovesi, unul reprezintă poporul și celălalt mâna forte a procurorilor care pot lupta în mod legal cu corupția. Ambi, dar mai ales Kovesi, au nevoie de susținerea noastră totală și urgentă.

Se cam știe ce anume are DNA nevoie pentru a lupta eficient împotriva corupților. De ani de zile își bate gura Codruța – că cu imunitatea nu e bine, – că fondurile DNA le sunt limitate pentru că Boc sau Ponta n-au dat bani, – că în Parlament nu se votează legi care să rezolve problema confiscării averilor corupților, dar își votează legi care să îi protejeze de justiție.

Vreți să revigorăm strada? Eu zic că soluția este revenirea cu gândul și lupta noastră, pentru moment, doar la tragedia din Colectiv și la ce a cauzat-o, anume corupția și sfidarea dreptului la viață.

Să o întrebăm pe Codruța așa direct: „Ce ai doamnă nevoie ca să ne scapi de râia asta de corupție care ne omoara? Spune-ne și se rezolvă!” Și dacă nu se rezolvă, dacă Parlamentarii și Guvernul refuză să: – marească bugetul DNA și numărul de procurori, – să voteze legile pentru confiscarea averilor și pentru blocarea eliberării condiționate așa încât cei care nu returnează prejudiciul adus să nu poată ieși din pușcarie indiferent câte cărți scriu, – să anuleze imunitatea parlamentarilor și – să orice mai zice Codruța că e nevoie, atunci nici o problemă, ieșim iar cu zecile de mii și de data asta îi „ardem noi în colectiv”, acolo la ei în Casa Poporului!

Dacă politicienii se folosesc de statul de drept, de principiile lui ca să ne fure bani și timp, să își bată joc de viața noastră atunci poporul este indreptățit să persuadeze pe acei politicieni și prin alte mijloace decât cele încetățenite de genul alegeri anticipate sau mai știu eu ce. Cine are urechi de citit să înțeleagă.

„Bunicu a murit în război, tata la revoluție”, deci cu o moarte toți suntem datori. Doar că acum dușmanii sunt peste gardul de la Parlament. Eu zic să le dăm o săptămână, maxim două, ultimatum, să facă tot ce le cere Codruța de la DNA și dacă vor face, ok trecem mai departe la alte probleme, dacă nuuuuu, atunci e clar ce avem de făcut. Ori murim cu capul plecat în fața corupției, ori dacă tot murim uciși de aceasta măcar să pierim cu dinții înfipți în jugulara lor de mafioți.

P.S. Deși nu-i iubesc, administrația americană a declarat că susține protestele de stradă împotriva corupției. Ce vreți mai mult! 🙂

Share

One Response “Codruța, arde-i în colectiv!”

 1. Laura
  9 November 2015 at 11:57

  DE trei ori DA ! pentru:

  – să voteze legile pentru confiscarea averilor ;
  – marească bugetul DNA și numărul de procurori;
  – pentru blocarea eliberării condiționate !!

  Rad si curcile de noi ca politicienii intra in puscarie si scriu carti FARA VALOARE pentru a iesi mai repede ! Am aparut chisr si in THE ECONOMIST ca niste babanieri cu aceasta procedura care incurajeaza non-valori, inclultura si coruptia !

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More Stories From CynicPropaganda