Go to ...

Propaganda Blog

„Citește și dă mai departe!”

Propaganda Blog on YouTubeRSS Feed

Uniți salvăm: Ponta-PSD


Este știut faptul că rețeaua de socializare Facebook a fost un element esențial în campania electorala a lui Klaus Iohannis. Marginalizat sau atacat sub centură de către televiziunile de casă ale mahărilor politici, sibianul a reușit să ajungă la oamenii care să-l voteze prin intermediul Facebook-ului. Luată prin surprindere mafia politică transpartinică din România nu a putut reacționa la timp și s-a văzut învinsă. Dar băieții se regrupează, și surpriză, unde anume? Tot pe Facebook.

Oamenii cu banii au înțeles repede puterea dezinformării pe aceste rețele de socializare și și-au tras șmecherii o campanie anti Iohannis de toată frumusețea, confiscând tema salvării pădurilor și preluând frustrarea românului, care, nu-i așa, i-a fost dintotdeauna frate codrului (parase nu și invers)images2. Păi dacă până și vechii poeți și-au făcut un nume pe spatele bietului codru, de ce oare nu s-ar regenera puțin și gloata din parlament din rădăcinile rămase fără trunchi . 🙂 Mai rar mi-a fost să văd o așa mare manipulare. Doar în anii 90 se mai întâmpla.

Dar să vedem cronologic cum s-au desfășurat faptele. Acum ceva timp câțiva parlamentari PSD inițiază un proiect de lege a Codului Silvic. Având majoritate în parlament legea s-a votat lejer. Ajunsă la Cotroceni, la Iohannis, este respinsă de acesta din mai multe motive, printre care cel mai grav este următorul:

„Art. I pct. 29 din legea transmisa spre promulgare, respectiv completarea art. 20 din Legea nr. 46/2008 – Codul Silvic cu un alineat nou, alin. ( 11), instituie obligativitatea întocmirii amenajamentelor silvice doar pentru proprietățile de fond forestier mai mari de 10 ha. Aceasta reglementare se constituie într-o premisa a unei măsuri legislative discriminatorii între diferite categorii de proprietari. Totodată, aplicarea acestei dispoziții care, la prima vedere poate avea drept efect flexibilizarea gestiunii pădurilor, ar putea antrena accelerarea tăierii pădurilor din fondul forestier dincolo de principiile continuității, eficacității, funcționării și conservării pădurilor.” zice Iohannis.

Adică ce vor parlamentarii, simplu, cine are sub 10 Ha de pădure fond forestier poate tăia copacii cum ii trece lui prin cap, iar dacă ai peste 10 Ha trebuie să ți se întocmească un amenajament coordonat de către Ocolul Silvic, care să permită eventual în final dacă e cazul exploatarea în legalitate a lemnului. Dar surpriză, nimeni nu te împiedică dacă ai, de exemplu, 100 hectare de pădure fond forestier să o împarți la 10, însemnând că, hopa, dintr-o lovitură poți să tai cât vrei și cum vrei tu. Apreciem spiritul democratic al PSD care pune astfel accentul pe bunul civism al proprietarilor de păduri din România, mai ales al celor cu păduri retrocedate atât de legal, încât, în cazul lor, doar DNA se mai poate întrupa pe post de Ocol Silvic.

Apoi, în următoarea fază PSD-eul dă înapoi, că da e posibil să apară abuzuri, că să vedem, după care coincidență, iasă scandalul cu austriecii, adică tot un fel de nemți, ca Iohannis. De atunci nu mai zice nimeni nimic de acest articol criminal, care va distruge cu adevărat pădurile României, și toată lumea sare la gâtul lui Iohannis. Am ajuns să văd pe Facebook texte, evenimente de incitare a oamenilor de manifestare publică pentru susținerea parlamentului, același care de vreo doua luni încoace salvează pe bandă rulantă hoții din parlament de mâna justiției, și împotriva lui Iohannis, și toate sub sloganul Uniți Salvăm!?!!? Culmea schizofreniei. Cum basca mea să asociezi Uniți Salvăm de PSD si de Ponta, care a fost la un pas să aprobe cianurile? Bine că a ieșit lumea în stradă, iar în mediul politic, sub presiune, atât Crin Antonescu, iar mai apoi Iohannis, s-au opus. Chiar așa de uituci suntem?!

Toată această campanie cu „Iohannis – Spaima Pădurilor” îmi mai aduce aminte de o altă execuție publică mizerabilă, cea a lui Patapievici. Vă aduceți aminte de  Antena3 care îl prezenta pe „intelectualu’” ca pe „Latifundiarul de la Roșia Montana”, uitând să zică că acesta deținea fabuloasa proprietate de 1 metru pătrat de teren în zonă, tocmai pentru a bloca simbolic exploatarea cu cianuri de către Gold Corporation.

Iohannis tace, ca neamțu-n păpușoi când trecea Armata Roșie, poate tot ca să vadă și el cum se împleticesc rușii, de beți ce erau, dar nu cred că are nici în clin nici în mânecă cu austriecii de la schweighofer, degrabă exploatatori de lemn legal sau ilegal, decât faptul că, vorbind aceiași limbă cu aceștia, este țintă ușoară pentru armata roșie PSD – această unitate rămasă fără însemne după 90 – care tot ce are în vedere prin noul Cod Silvic nu este în nici un caz salvarea pădurilor, ci redistribuirea părții mai mari din profitul defrișărilor dinspre Austria către conturile lor private din Elveția.

Așa că ieșiți oameni buni în stradă că bine faceți, dar întâi încercați să înțelegeți cine e călăul și cine e victima, că altfel pățiți ca părinții voștri în anii 90, care scuipau pe Corneliu Coposu că n-a mâncat salam cu soia. Și aveau dreptate, amărâtul nu mâncase salam cu soia, pentru că fusese obligat zeci de ani să își mănânce propriile excremente în pușcăriile bolșevice din anii comunismului.

Share

Tags: , , , , ,

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published.

More Stories From CynicPropaganda