Go to ...

Propaganda Blog

„Citește și dă mai departe!”

Propaganda Blog on Google+Propaganda Blog on YouTubeRSS Feed

https://www.facebook.com/andrei.dascalescu/media_set?set=a.10154516685197808.1073741867.527572807&type=1&l=c4c8a9fe61

Fucking cetățeanul Hamlet


După ce la Timișoara criticii muzicali în uniformă au interzis Corului Regal din Amsterdam să cânte în fața Operei din oraș, pro-bono, pentru spectatorii rămași fără bilet, iată că și la Iași Jandarmeria română manifestă același simț al gradelor artistice, și cum nu acceptă „manipularea” prin teatru a inventat o nouă formă de abordare critică, interviul prin legitimarea actorului.

Cum lumea nu suportă criticii, așa în general, normal că s-a rejucat, în culisele pieței, într-un mod cât se poate de realist-absurd, oarecum, tocmai piesa incriminată. Cu CNP-euri, cu date de naștere, cu avocați instant, cu martiri în figurație, cu constituția în mână, cu legea 61/1991 ?!?!!?, cu nervi și „Bă te scuip în față”, și inevitabil cu expresii romgleze care probabil vor fi discutate la tv de însuși Radu Paraschivescu. Mă mai aștept, evident, ca și Rareș Bogdan să facă spume anti-autoritariste și să ne arate cât de multă cultură încape într-un costum de firmă, iar băieții de la Fără Zahar să mai îndulcească, cu specificul umor moldovenesc din dotare, șituația.

Trimit totuși pe această cale un a(d)vertisment tuturor actorilor care joacă roluri cu potențial de ilegalitate să își ia buletinul la ei! Că nu se știe niciodată când mai apare câte un critic cu epoleți și ecuson, cu pix și bloc notes, cu ordin, fără ordin, și vrea să-i legitimeze pe Lady Macduff sau Macbeth ca suspecți de crimă sau pe vreo Desdemonă presupus necredincioasă soțului.

P.S. Pe mine din tot tărăboiu ăsta m-a deranjat un singur lucru. Că cu ocazia legitimării, la un calcul matematic sumar pe cât de nedorit pe atât de greu de controlat, am aflat vârsta reală a Christinei. Și nu mi-a venit să cred.

 

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More Stories From CivicPropaganda