Go to ...

Propaganda Blog

„Citește și dă mai departe!”

Propaganda Blog on YouTubeRSS Feed

Fără lideri pe Stradă?


Înțeleg reticența oamenilor din Stradă împotriva emanației unor lideri, vine din teama ca ceea ce încearcă ei prin protestul de acum să nu fie deturnat într-un sistem identic cu cel pe care îl contestă. Însă altă soluție eu nu văd, cineva trebuie să rostească revendicările într-un mod coerent. Dar acești lideri nu trebuie neaparat să devină politicieni.

Ce ar fi dacă potențialii lideri ce se vor detașa ar promite că nu vor candida niciodată, iar dacă o vor face să fie considerați trădători. Oare vor fi în stare să se sacrifice pentru o idee, pentru un principiu? Să organizeze o structură, chiar și politică, care să promoveze oameni rezonabili, competenți pe felia lor, dar ei să nu își asume altceva decât meritul de a fi fost acolo când a început totul, să vegheze de-a lungul timpului respectarea principiilor sănătoase, atenție democratice, pe care Strada le promovează?! Să rămână societate civilă.

P.S. Există un model într-o anumită țară, dar nu vreau să-l discut aici întrucât nu vorbim de democrație în respectiva țară. Cine îl știe primește un suc. 🙂

Share

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published.

More Stories From CivicPropaganda